Formandens beretning for året 2023

Årsmøde i OK-Klubben Høje-Taastrup

Afholdt den 23.april 2024 i 

Høje-Taastrup Kulturcenter 

Formandens beretning for året 2023.

Året 2023 har været et godt år, vi er nu tilbage som før covid epidemien, ved årets udgang var vi næsten 400 medlemmer. I årets løb havde vi rundet det magiske tal 400 - hvorfor er det magisk vil nogle spørge! Jo det giver os 2 stemmer i Landsorganisationen og det kunne komme til at betyde noget. Ikke i år, da jeg igen var formand for LO, da vores valgte formand desværre fik en blodprop i hjernen.

 

Tilbage til OK Høje Taastrup, og jeg starter med Kulturprogrammet.

2023 startede med vores Nytårskoncert, her sprængte vi alle rammerne idet vi var 178 til stede. Vi kommer rundt omkring i verden. Vi hørte om Afrika, om Nepal og ikke mindst fik vi besøg af den hvide Maasai.

 Skal vi tale om den musikalske underholdning så tænker jeg: Jazz med To, som fik os op af stolene, der var en rigtig god stemning den dag – så bestyrelsen gjorde noget for første gang, de bad dem komme igen til efteråret, hvor de skulle underholde til uddeling af Omsorgsprisen.

I efteråret var det programmet ” Smukke Italienske sange og spændende historier af Marco Martiri” der tog kegler. Selv lå jeg hjemme med høj feber, men flere medlemmer ringede og fortalte om den gode oplevelser de havde haft.

Ture ud af huset:

I foråret var vi været i Roskilde Domkirke, gået rundt med Else Trier i det ”gamle Taastrup og med Kim Greiner i Søndermarken. Og i efteråret var vi på bilmuseum i Bagsværd, turen var knapt udsolgt, men dem der var med fik en oplevelse som de ikke havde forventet, bl.a. så vi den første elbil fra 1920, ja I hørte rigtigt! 

Vi har også været i Det kongelige teater. Her vi gik det op og ned ad trapperne. 

Sidst men ikke mindst på Frihedsmuseet.

Ved disse ture har vi lært en ting, vi laver ikke mere dobbeltture, men er en tur meget populært gentager vi den, i den følgende sæson.

En stor tak til dem der leder turene.

Stavgang:

Irene og Jytte går stierne tynde her i Taastrup, men de er også begyndt at tage andre steder hen, bl.a. har de fundet de to trolde i Hedeland. Et er motion og frisk luft, men der skal også være plads til hyggeligt samvær, det sker over en kop kaffe i Cafeen.

Tak til Irene og Jytte.

Krolf:

Vi har startet krolfen her først i april. I 2023 var det en af vores frivillige der løb med Krolfmesterskabet, nemlig John Wikkelsøe – vi er mange der vil forsøge at slå ham i år. Som I jo allerede har opdaget er der kommet nogle nye forhindringer i vejen.

Til krolf er der mange der hjælper til, når de faste hjælpere ikke er til stede, en stor tak til alle.

Gymnastik:

Jeg har nu ledet gymnastikken i et år, og vi er nu så mange at det ind imellem kniber med pladsen. Der er medlemmer med rollatoren, stokke og andre skavanker og alle tager det med godt humør og bedst af alt: alle er med, tak for det. Vi er blevet flyttet til B-salen nogle gange (jeg må indrømme til sene for alle, og kulturcenteret, de har måtte give gratis kaffe et par gange)

Tak til alle, der lader sig piske rundt i salen af mig.

Vi spiser sammen:

Den 16.dec 2023 var sidste gang vi lavede mad. Maden hed” julegaver” og var en julefrokost. Efter frokosten kunne medlemmerne komme og få gratis gløgg samt at købe vores ting til billig penge. Vi havde meget gløgg tilbage. Det har været 25 gode år hvor Vera Lindballe, Birthe og Ove, Tove Knudsen og Margrethe Thiemke har hjulpet til. Mange tak for det. Også tak til alle der spiste med, ingen er blevet syge af maden.

Sommerturen gik denne gang tilbage til Søhøjlandet.

Det var /er den sidste tur jeg laver. Årsagen er som jo alle ved, jeg bliver ældre for hver dag der går - og priserne er på himmelflugt. Jeg havde bestræbt mig på at vi skulle se og opleve andet end bare Silkeborg. Vi var ude bland bisonokserne og smagte den bagefter. Vi havde en fest sammen med OK Silkeborg – Jyderne de kan feste, næppe var musikken i gang før de alle var på dansegulvet og vi andre holdt os tilbage, her har vi virkelig noget at lære. Og kære OKere vi fik for en gang skyld skovlen under Henrik – jeg bød ham op til dans – det var han ikke meget for. Da Hanne senere bød ham op, så vi røgen af hans skosåler, væk var han, vi så ham først da vi skulle hjem igen. Tak for de mange år jeg måtte lave disse rejser, tak for hvert et minde, tak til alle der har været med. Tak

Programmet, Facebook og Hjemmesiden.

En stor tak til Marianne for layout af programmet, glæder mig hver gang ”hvad har hun nu sat ind, for det skal være flot og læsbart”.  Tak til Gert, som altid sørger for at Facebook er opjusteret og de mange billeder af vores møder. Tak til Niels for hjemmesiden samt den lille pjece, som alle kan tage, her finder man ud af hvordan tingene virker.

Så tilbage til Landsorganisationen.

Som tidligere omtalt blev jeg igen formand for Landsorganisationen, idet vores formand fik en blodprop i hjernen, jeg må sige: ”det var en streg i regningen.”

Det største arbejde er at sørge for at vi kan søge Udlodningsmidler og under Corona epidemien få midler til de mange gratis og billige tur som I deltog i. Men der er meget andet, som måske ikke er så synligt bl.a. hjælpe klubberne med forskellige ting. Det har medført at jeg ikke altid er til stede når I ringer. Jeg bestræber mig på at ringe tilbage når jeg igen har tid. Tak for jeres tålmodighed. I dag er jeg trådt af Landsorganisationen, men vi har stadig to repræsentanter Maj-Britt Andersen som er kasserer og Elin Kordon som 1. suppleant. Som mange af jeg allerede har set, på hjemmesiden og Facebook, blev jeg Æresmedlem

Lidt om Fremtiden:

Ja, kunne man bare spå i kaffegrums og svaret lå der, men så nemt er det ikke.

Bygaden 21 er nu lavet om til et Fællesskabshus med daghjem/dagcenter, men de frivillige foreninger har stadig lov til at være der. Til hverdage efter kl. 1600 og hele weekenden står lokalerne til fri afbenyttelse, dog skal I huske at booke jer ind hos Hanne Hansen. Der er kommet en indbydelse på Officiel indvielse af Fællesskabshuset onsdag d.22.maj kl. 12.30 -14.00 hvor alle er velkommen, man skal blot tilmelde sig senest d. 13 maj på telefon 43591583.

Der er en ny ældrelov på vej, den skulle give borgerne mere medbestemmelse, vi ser tiden an.

Vi ved, der bliver flere og flere ensomme, og vi ved, at de frivillige kommer til at spille en større rolle, men vi ved også det bliver svære og sværere at skaffe frivillige -så det kommer til at bide sig selv i halen.

Vi ved også at kommunen fattes penge, det går igen ud over de ældre og ensomme. Ja det er en spiral der er svær at bryde, jeg håber vi ved fælles hjælp kommer i mål en dag.

Det er hvad vi har valgt at tage med i denne beretning. Til sidst et par spørgsmål, som vi håber på at få svar på, ved den efterfølgende debat af beretningen.

  1. Er der bland vores yngre medlemmer der kunne tænke sig at blive vært/værtinde en til to gange om mdr.ca. 10 – 20 gange om året.
  2. Hvis vi skal lave endagsture med bus kommer prisen nemt op på 800 kr. er man villig til at betale det?
  3. Hvis vi skal lave en julefrokost, er man så villig til at betale minimum 400 kr. Vi ved, at vores pension ikke er steget ret meget. I år er der sket en afmatning af deltagere på vores ture, hvad er max betaling for en tur? 

Jeg har også en stor bøn: Vi bliver så kede af det når vi på Facebook læser at man ikke vil anbefale OK Klubben pga. man bliver afvist ved en stol ”her kan du ikke sidde for her skal min ven sidde” Der er ingen der har faste pladser, hvis man absolut skal sidde sammen med en bestemt person, må man komme samtidigt.

tak.