Program for April 2022

Du kan til venstre herfor klikke dig frem til OK-klubbens programmer i de respektive måneder.

Byvandring i Høje-Taastrup

Tirsdag den 5. april 2022 kl. 10:00

Byvandring i Høje-Taastrup Ved Else Trier

Stationsbyen Høje-Taastrup

Taastrup er en stationsby, der voksede frem for 150 år siden. Taastrup Station er fra 1847 og blev anlagt, hvor den nye jernbane skar Køgevej. Det var anlæggelsen af denne station, der lagde kimen til Taastrup, som voksede frem og tog form i slutningen af 1800-tallet, centreret omkring tre store købmandsgårde. I 1908 var Taastrup en fuldt udbygget stationsby med tre store købmandsgårde, et par mejerier, et rådhus, et vandtårn, et gasværk, to skoler og en kirke. I 1963 blev S-toget forlænget til Taastrup.Dette forvandlede Taastrup til den forstad, den er i dag.  

Turen starter ved Taastrup Nykirke fra 1907, der blåstemplede Taastrup som en stationsby. Taastrup Nykirke  er tegnet af samme arkitekt, som tegnede Stærekassen i København.

Vi starter med at besøge kirken for at se, hvordan det har præget den. Herfra går turen ned igennem den moderne indkøbsgade. Taastrup Hovedgade, som er en forstad værdig. Undervejs vil vi opdage, eller genopdage den gamle stationsby bag de moderne forretningsfacader. Turen slutter ved Borgerskolen fra 1901, som afløste den landsby , hvis jord Taastrup er bygget på.

Mødested:                    Taastrup Nykirke kl. 10:00

Pris pr. deltager:          90,00 kr.

Betaling:                       Ved tilmelding

Betaling:                       14 dage før afgang

Max deltagere:             25

Turleder:                       Ove Drygaard

-000-

 

I Biografen

Onsdag den 6. april 2022 kl.14:00

  "Hvidstengruppen 2. de efterladte"

I Nordisk Film Biografer i Høje-Taastrup

Kaffe og Kage fra kl. 13:30

Den danske film "Hvidstengruppen 2 De efterladte" er opfølgeren til publikumssuccesen Hvidstengruppen fra 2012. Filmen starter, hvor forgængeren sluttede. Samme dag. Vi følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun. Vi følger Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten. 

 

-000- 

"Den gule by" og Banegården

Tirsdag den 19. april 2022 kl. 13:00 - 14:20

På tur til " Den gule By" og Banegården

I 1848 rullede det første tog ud fra Hovedbanegården. Den daværende Hovedbanegård i København . Den gang fyrede man med kul, det er for længst ophørt, nu er de fleste tog elektriske, diseltogene kører stadigt, men udfases i 2020erne. Fra begyndelsen af 1900-tallet havde man tæt på Hovedbanegården et Centralværksted til at servicere togene, og i forbindelse med dette byggede DSB også 33 Nyboderlignende boliger beregnet for værkstedets arbejdere.

Internt blev bebyggelsen kaldt for Kineserbyen eller Den Gule By ikke på grund af beboerne, men p.g.a. husenes gule farve. Denne bydel er ukendt af mange, selv om den ligger midt i en pulserende bydel af København.

Disse rækkehuse er så efterspurgte at ventetiden for en bolig i området er 5-10 år.

Daværende overborgmester Frank Jensen havde barslet med en ide om at gøre området til "Lille Vesterbro", og han mente, det skulle benyttes både til bolig og til erhverv. 

Rundvisningen slutter ved den nye vegetarrestaurant " Bane Gaarden" hvor man kan nyde en forfriskning, om man har lyst til det. 

                                                     OBS! Man skal være godt gående.

 

Afgang:                  Fra Taastrup Station med S-tog kl. 11:50

Pris pr. person:     110,00 kr.

Tilmelding:            Ved Tirsdagsmødene

Betaling:                 Senest 14 dage før turen

Max deltagere:       30 personer

Turleder:                 Johnnie Nielsen

-000-

 

" Underfundige historier"

Tirsdag den 26. april 2022 kl.14:30 - 16:30

Ved  skuespiller Lene Poulsen

Lene Poulsen, kendt som skuespiller og en moderne fortæller. Hendes far sad på skødet af Stauning, hendes mor voksede op på en bondegård i Vestjylland.

Selv tog hun turen fra den tykke pige i klassen til at blive folkeeje i Danmarks første "sitcom"

-000- 

Og vi havde besøg af skuespiller Lene Poulsen og havde en rigtig hyggelig eftermiddag med sjove og underfundige historier.

"Vi spiser sammen"

Lørdag den 30. april kl. 12:00 - 14:30

"Vi  spiser sammen"

I Pensionisternes Hus, Bygaden 21, Høje-Taastrup

Her spiser vi menuen, hvortil der serveres 1 glas vin. Dagen sluttes af med kaffe, småkager og hyggeligt samvær.  Alt for kr. 60,-  

Dagens menu:   Indbagt Hamburgryg

                                                                 Dessert:    "Sol over Taastrup"

Velbekomme!

Husk tilmelding til Bente senest onsdagen før. ( Max. deltagerantal er 32 personer )   

Telefontid.  Kun imellem 10:00 - 12:00 På hverdage.  Tlf. 29 92 39 98.