Program for oktober 2021

Naverhulen i Helsingør

Tirsdag den 5. oktober 2021 kl. 11:00

(Udsat fra marts 2020 og 2021)

Udflugt til Naverhulen i Helsingør

Klubben er stiftet i 1919. Første verdenskrig var færdig, og mange håndværkere vendte hjem efter at have arbejdet i fremmede lande mest sydpå. 16 af dem samledes på "Hotel Du Nord" i Helsingør. De blev enige om, at der skulle være et mødested for berejste håndværkere og stiftede klubben. Medlemmerne af Naverklubben i Helsingør er meget stolte af deres gamle restaurerede håndværkergård fra 1647. En repræsentant for Naverhulen vil fortælle om Naverbevægelsens start i den tidlige middelalder og frem til i dag, samt med lune og humor fortælle små anekdoter om klubbens historie, ligesom en del af Naverhulens rariteter vil blive præsenteret.

Efterfølgende vil der blive serveret 3 håndmadder, drikkevarer er for egen regning. ( Der modtages kun Kontanter )

Fælles transport Mødested:    Taastrup Station

Tidspunkt:                                Oplyses senere

Pris:                                            kr. 100,-

Betaling:                                    Ved tilmelding

Tilmelding:                                Ved tirsdagsmøderne

Max deltagere:                           30 personer

Turleder:                                    Maj-Britt Andersen    tlf. 21 46 29 63

Kører du selv:                            Så bedes det meddelt turlederen

Underholdning

Tirsdag den 12. oktober 2021 kl. 14:30 - 16:30

Underholdning. ( udsat fra april  2021 )

Vi havde fornøjelsen af Nils-Peters glade foredrag i oktober 2020

Nu kommer Nils-Peter igen til OK-klubben i Taastrup, denne gang med klaver og "udstyr".

Vi skal høre sange fra Osvald Helmuth og Benny Andersen med flere.

" Vi spiser sammen"

Lørdag den 23. oktober 2021 kl. 12:00 - 14:30

"Vi spiser sammen"

I Pensionisternes Hus, Bygaden 21, Høje Taastrup

Her spiser vi menuen, hvortil der serveres 1 glas vin. Dagen sluttes af med kaffe, småkager og hyggeligt samvær. Alt for kr. 60-

Dagens menu:  Coq au vin

Dessert:  Æblekage

Velbekomme!

Husk tilmelding til Bente senest onsdagen før.  ( Max. deltagere antal 25 )

Træffes kun mellem kl. 10-12 på Tlf. 29 92 39 98

Min farmor og de andre faldne kvinder

Tirsdag den 26. oktober 2021 kl.14:30 - 16:30

Min farmor og de andre faldne kvinder

( udsat fra februar 2021 )

Henning Frandsen, er historiker, foredragsholder og journalist.

Foredragsholderens farmor fik et "uægte" barn, som hun overlod til sine forældre i Vendsyssel, mens hun selv to toget til Aarhus, hvor hun mødte "farfar" som hun fik fem børn med. Men på intet tidspunkt fortalte hun mand og børn om sin datter i Vendsyssel. Det kom først frem den dag, hun døde.

Historien om de enlige mor fortælles gennem en række kvindeskæbner fra 1700-tallet og op til midten af 1950erne.